دانشگاه سیستان و بلوچستان

تاریخ: 01 اسفند 1397

همایش علمی بین المللی « تعاملات دانشگاهی و آموزش، محور توسعه پایدار ایران و افغانستان» در تالار امام رضا (ع) گشایش یافت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سیستان و بلوچستان، این همایش با هدف ایجاد همگرایی و افزایش سطح تبادلات علمی و فرهنگی میان متخصصان دو کشور و یافتن راهکارهای مناسب جهت رسیدن به توسعه پایدار و از میان بردن موانع و چالش‌های موجود برگزار می‌شود.

در آئین افتتاح این همایش سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در زاهدان، رایزن فرهنگی ایران در افغانستان، روسا و استادان دانشگاه‌های سراسر افغانستان، استادان، معاونان و مدیران دانشگاه‌های کشور، استادان حوزه دارالعلوم زاهدان، همکاران سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی شرکت داشتند.

دکتر غلامرضا رضایی سرپرست دانشگاه سیستان و بلوچستان طی سخنانی در این همایش در مورد نقش و جایگاه نخبگان دانشگاهی در توسعه و پیشرفت هر کشور ابراز داشت: تردیدی نیست که توسعه کشورها بیش از همه‌چیز مرهون تلاش گسترده دانشگاه‌ها و دانشگاهیان و کوشش و خیزش نخبگان آن کشورهاست.

وی افزود: دانشگاه‌ها می‌توانند در تمامی سطوح و مراحل توسعه یک جامعه پایدار از نظریه‌پردازی، تدوین استراتژی، طراحی برنامه‌های عملیاتی، ترسیم نقشه راه و اجرای برنامه‌ها صاحب نقش و نظر بوده و مشارکت نماید.

ایشان تصریح کرد: تدوین نظریه‌های توسعه پایداری مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و ملی، ساختارهای مذهبی، قومی، شرایط اقلیمی و سرزمینی و دیگر عناصر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بخشی از برنامه توسعه است که انتظار می‌رود دانشگاه‌ها پررنگ‌ترین نقش را در آن ایفا نمایند.

دکتر رضایی با اشاره به تشابه‌های میان مردم دو کشور ایران و افغانستان گفت: از آنجائی که در بخش اعظمی از زیرساخت‌های علمی، فرهنگی و اقلیمی و قومی ملت‌های دوکشور ایران و افغانستان شباهت‌های زیادی دارند، در فاز تهیه نقشه راه نیز، دانشگاه‌ها دو طرف می‌توانند نقش اساسی ایفا کنند.

وی در خاتمه گفت: امیدواریم این اجلاس که به ‌عنوان دومین دور گفتگوهای فرهنگی ایران و افغانستان با عنوان تعاملات دانشگاهی و آموزش، محور توسعه پایدار ایران و افغانستان نام‌گذاری شده است، قرین خیر و برکت برای هر دو ملت بزرگ و سرافراز ایران و افغانستان و طلیعه درخشان همکاری‌های گسترده دانشگاهی میان دانشگاه‌های دو کشور باشد.

دکتر مریم خلیلی جهان تیغ دبیر همایش هم طی سخنانی در مورد روند برگزاری این همایش گفت: در آبان سال 96 اولین دور گفتگوهای فرهنگی ایران و افغانستان به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دانشگاه کابل برگزار شد، در آن نشست و در بیانیه پایانی مقرر شد تا دانشگاه سیستان و بلوچستان به‌ عنوان میزبان انتخاب و دبیرخانه مجمع نیز به مدت 3 سال در این دانشگاه دایر شود.

وی در مورد تعداد مقالات برگزیده این همایش هم گفت: از میان مقالات رسیده در این همایش، 30 مقاله پذیرفته‌ و به چاپ رسیده‌است. ایشان همچنین خاطرنشان نمود پس از برگزاری آئین افتتاح، شاهد برگزاری سخنرانی پژوهشگران ایرانی و افغانستانی در 6 پنل خواهیم بود.

 

 

 

عنوان در صفحه اصلی: همایش علمی بین المللی « تعاملات دانشگاهی و آموزش، محور توسعه پایدار ایران و افغانستان» در تالار امام رضا (ع) گشایش یافت